Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya böter för kalla bussar

Mitt i sommaren kräver Arbetsmiljöverket Luleå Lokaltrafik på nya vitten för kalla bussar. Foto: LLT.

Följetongen med temperaturerna i kommunala Luleå Lokaltrafiks (LLT) bussar fortsätter mitt i sommaren. Arbetsmiljöverket har nu krävt att LLT betalar 100 000 kronor i viten efter nya inspektioner i vintras av temperaturen i bussarna som har varit under fem plusgrader vid förarplatsen, skriver Norrländska Socialdemokraten, NSD.

Det är inte första gången Arbetsmiljöverket slår ner på temperaturen i stadsbussarna i Luleå. I september förra året krävde verket att LLT skulle betala vite på 25 000 kronor varje gång som företaget satte en buss utan godtagbar värme i trafik. LLT överklagade först utan resultat till förvaltningsrätten och senare till kammarrätten. Även där fick arbetsmiljöverket rätt i en dom som kom för ungefär en månad sedan.

Och nu kommer nya viteskrav. Arbetsmiljöverket följde upp sina tidigare inspektioner med en inspektion i mars i år. Då kom det fram att LLT vid fyra tillfällen hade satt bussar utan godtagbar värme i trafik, och nu kräver alltså myndigheten att LLT betalar 25 000 kronor per buss, totalt 100 000 kronor i vite.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)