Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regeringen satsar på testcenter för elfordon

Statsminister Stefan Löfven. Foto: Kristian Pohl, regeringskansliet.

Regeringen presenterar på söndagen en stor satsning på elfordon, skriver statsminister Stefan Löfven(S) och näringsminister Mikael Damberg(S) i en debattartikel i Expressen. Satsningen syftar till att ”framtidssäkra fordonsindustrins konkurrenskraft och fordonsjobben i Sverige i den stora omställning som nu sker i transportsektorn”, skriver de.

I artikeln lyfter de fram att Scania redan tillverkar ”elbussar och lastbilar och deltar i viktiga tester för att kunna elektrifiera även tunga transporter på längre sträckor. Volvo AB lanserade elhybridlastbilar redan 2010 och i dag rullar 3 600 elektrifierade Volvobussar världen över. Förra månaden presenterade Volvo också en helt eldriven lastbil med upp till 30 mils räckvidd.”

Regeringen aviserar nu en investering tillsammans med Volvo Cars, Volvo AB, Scania och CEVT i ett testcenter för elfordon.

– Syftet är att stärka företagens förutsättningar att konkurrera på världsmarknaden utifrån sin bas i Sverige. Centret kommer att placeras i Göteborg men betydande verksamhet kommer också att byggas upp på östkusten.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)