Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skanska bygger när bussar tar över efter posten

Byggföretaget Skanska bygger om postens tidigare terminal i Tomteboda, Solna, till bussdepå åt SL. Bild: SLL.

Byggföretaget Skanska har tecknat avtal med SL, Trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting, om att bygga om en del av postterminalen i Tomteboda, Solna, till en bussdepå. Avtalet är värt cirka 295 miljoner kronor och byggstart är planerad till augusti i år. Den nya bussdepån beräknas stå färdig att tas i drift till årsskiftet 2020/2021.

Skanska ska anpassa byggnaden till depåverksamhet med byggnation av verkstäder, personalutrymmen och administration.

– Vi är glada över förtroendet att få bygga en del av SL:s nya depå och därmed fortsätta vårt fina samarbete från tidigare genomförda bussdepåprojekt i Charlottendal och Fredriksdal. Depån kommer att bidra till fler verkstadsplatser åt kollektivtrafiken, säger Stella B. Grundström, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Bussdepån i Tomteboda ska ersätta SL:s befintliga depå i Hornsberg.

– Byggnation i samband med samfärdsel och i synnerhet depåer för buss och tåg är en viktig och strategisk produkt för oss, säger Stella B. Grundström.

Den nya bussdepån i Tomteboda gör det möjligt att öka antalet parkerings- och verkstadsplatser för bussarna som körs i Stockholms innerstadNär bussdepån i Tomteboda är färdigbyggd kommer bussarna i Hornsberg att flyttas dit. Marken i Hornsberg kan då istället användas till kontor, affärer eller bostäder.

I Tomteboda bussdepå kommer det att finnas plats för cirka 220 bussar. Anläggningen kommer att ha bättre tvättmöjligheter av fordon, fler parkeringsplatser för bussarna, en moderniserad tankningsanläggning och en utökad verkstadskapacitet. Det blir även större personalutrymmen i den nya depån.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)