Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

240 SL-bussar får laddning

240 bussar i SL-trafiken i Nacka och Värmdö ska få USB-laddare vid passagerarplatserna. Foto: Ulo Maasing.

240 SL-bussar på linjerna i Nacka och Värmdö ska utrustas med USB-laddare för resenärerna. Bussarna har tidigare inte erbjudit möjlighet för passagerarna att ladda sina mobiler eller läsplattor under färden. Sju miljoner kronor kommer det att kosta att förse de 240 bussarna med USB-laddare, skriver lokaltidningen Mitti.

– När vi frågar resenärerna är punktlighet A och O. Men vi vet också att bussresenärerna vill att det ska vara trevligt på bussarna. En sak som efterfrågas med dagens uppkopplade resenärer är möjlighet att ladda mobiler och läsplattor, säger Kristoffer Tamsons(M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting.

– Nu har vi tillsammans med SL och operatören hittat en bra lösning. Med god ekonomi i landstinget räknar vi också med att kunna bygga ut busstrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)