Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

25 årsjubileum för förarutbildning

Omkring 18 000 bussförare har fått kompletterande säkerhetsutbildning inom ramen för Omniplus. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, firar i år 25-årsjubileum för sin säkerhetsutbildning för bussförare. Under de 25 åren har man inom ramen för Omniplus utbildat cirka 18 000 bussförare. Utbildningen går ut på att träna förarna i att hantera svåra situationer i trafiken och på det sättet förebygga olyckor.

I den första utbildningsomgången 1993 deltog tolv förare och sedan dess har över 700 bussförare om året utbildats inom ramen för Omniplus i Tyskland. I fjol var det hela 780 förare som deltog.

Bland det som ingår i träningen är snabba filbyten i hög hastighet, nödbromsning, halkbana, körning i nerförslut på blöt vägbana med vattenhinder och backning genom en 180-graders kurva.

Utbildningen är uppdelad i tre paket: ett grundpaket för turistbussar respektive stadsbussar samt en tvådagars påbyggnadskurs för turistbussförare.

Träningen är mycket praktiskt inriktad med övningar som bygger på vad som verkligen händer vid olyckor. Man tar också upp mindre händelser som kan vara både irriterande och orsaka dyra skador.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)