Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nattstopp på Örebrobussar

den sista augusti införs nattstopp på en av stadsbusslinjerna i Örebro.

Länstrafiken i Örebro inför den sista augusti nattstopp på en av stadsbusslinjerna i Örebro, linje 5. Syftet är att öka tryggheten för resenärerna genom att det kommer att vara möjligt för dem att sena kvällar och nätter kliva av mellan två hållplatser under förutsättning att det är trafiksäkert för bussen att stanna där.

– Många upplever en viss otrygghet när de reser sena kvällar och nätter. Med nattstopp vill vi öka tryggheten för våra resenärer. Vi vill att alla ska känna sig trygga när de reser med kollektivtrafiken och det här är en del i det arbetet, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad.

Nattstoppet införs på prov under 18 månader och gäller mellan klockan 21 och 04 veckans alla dagar.

– Linje 5 är en populär linje och kommer ge oss goda möjligheter att utvärdera nattstopp på ett bra sätt. Om försöket med nattstopp på linje 5 fungerar bra kommer vi sen att utöka möjligheten till nattstopp på fler linjer, säger redrik Eliasson, kollektivtrafikchef Länstrafiken Örebro.

Ett nattstopp kan utföras om platsen är trafiksäker och om trafiksituationen tillåter. Resenären ska anmäla nattstopp direkt vid påstigning eller som senast vid hållplatsen innan önskat nattstopp. Bussföraren avgör sedan om nattstopp är möjligt när bussen är framme vid platsen.

Nattstopp tillämpas redan med framgång på flera håll i landet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)