Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare i Uddevalla slutar kolla biljetter

Bussförarna i Uddevalla slutar kontrollera färdbevis. Här en av Västtrafiks bussar vid Kampenhof i Uddevalla. Foto: Tomas Harrysson.

De bussförare som kör för Västtrafik i Uddevalla slutar att kontrollera färdbevis från måndag morgon, rapporterar Sveriges Radio P4 Väst. Anledningen är att förarna, anställda vid kommunägda Uddevalla Omnibus, upprepade gånger har utsatts för hot, hat och våld. P4 Väst har tagit del av ett skyddsombudsstopp från fackförbundet Kommunal.

Enligt dokumentet ska förarna sluta kontrollera färdbevis inom hela Uddevalla kommun från tidigt på måndagsmorgonen. Från fackligt håll anser man att ett skyddsstopp är det enda sättet att skydda förarna sedan det under en längre tid har riktats hat, hot och fysiskt våld mot bussförare när de kontrollerar färdbevis.

”Risken och faran är ett direkt hot mot personalens hälsa och välbefinnande. Hoten har ibland också vart så pass allvarliga att skydd för arbetstagarens egna liv och hälsa inte kunnat främjas eller garanteras”, står det bland annat i dokumentet som P4 Väst tagit del av.

Där hävdas det också att fackliga företrädare har påtalat problemen för Västtrafik, men man anser sig inte ha fått något gensvar.

Skyddsstoppet gäller alla de linjer som Uddevalla Omnibus kör för Västtrafik i Uddevalla kommun.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)