Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria resor lockade ungdomar till bussen

De ungdomar i Örebro län som fick det kostnadsfria sommarkortet ökade sitt bussresande kraftigt. Foto: Länstrafiken Örebro.

En kraftig ökning av resandet med kollektivtrafiken blev resultatet av det fria sommarkortet för ungdomar i Örebro län. Med kortet kunde elever i vissa årskurser på grundskolan och gymnasiet resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken inom länet under sommaren 2018. Det ledde till att ungdomarna under sommaren ökade sitt kollektivresande med över 60 procent, jämfört med tidigare år.

Under sommaren kunde alla skolelever som under våren gick antingen årskurs 6-9 för grundskola eller årskurs 1-2 för gymnasieskolan i Örebro län resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken inom länet.

Resultatet blev ett ökat resande för målgruppen under perioden 16 juni 2018 till 14 augusti 2018 jämfört med samma tidsperiod för 2017. Totalt sätt ökade resandet med både region- och stadsbuss inom länet med 62 procent jämfört med perioden 2017. Ökningen var störst för stadsbuss som ökade med 64 procent och resandet med regionbuss ökade med 60 procent.

Det skickades ut över 23 000 sommarkort till elever i Örebro län. Av dessa användes ungefär 17 000 medan nästan 5 000 sommarkort inte användes.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)