Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz får stororder på gasbussar

Mercedes-Benz har fått en stororder på gasbussar till lokaltrafiken i Madrid. Foto. Daimler Buses.

Lokaltrafiken i Madrid, EMT, har beställt 276 nya stadsbussar från Daimler Buses. Bussarna, Mercedes-Benz Citaro NGT, är avsedda för naturgasdrift och ska levereras under de närmaste två åren. Ordern från EMT är den tredje stora order som Mercedes-Benz bussar får från företaget under en kort tid.

När bussarna i den nya ordern har levererats, 2020, kommer EMT att ha inte mindre än 672 Citaro NGT i drift.

För två år sedan beställde EMT 82 Citaro NGT som då nyligen hade lanserats av tillverkaren. Den beställningen följdes av en order på ytterligare 314 bussar och nu alltså en tredje order på 276 bussar.

Citaro NGT kan köras såväl på naturgas som på biogas. Vid naturgasdrift är koldioxidutsläppen upp till tio procent lägre än för motsvarande dieselbuss och vid biogasdrift är bussarna i det närmaste koldioxidneutrala.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)