Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljardavtal för Bergkvarabuss

Gläder sig.Göran Mellström, vd för Bergkvarabuss. Foto: Ulo Maasing.

Som vi nyligen kunde rapportera har Bergkvarabuss vunnit en stor trafikupphandling i Uppland. Vi kan nu presentera ytterligare detaljer kring upphandlingen.

Det trafikuppdrag som Bergkvarabuss har vunnit innebär att företaget kommer kommer att köra busstrafik för skolskjuts och mindre landsbygdslinjer i kommunerna Enköping, Knivsta, Tierp, Uppsala och Östhammar med start den 1 januari 2020 förutom för skoltrafiken i Enköpings kommun som startar höstterminen 2020.

Idag körs den nu upphandlade trafiken av KR Trafik som i sin tur har fördelat uppdraget på flera bussbolag i länet. Anbud lämnades även av Sambus och Nobina.

I Uppsala län kör Bergkvarabuss idag skolbusstrafiken inom Enköpings kommun på uppdrag av kommunen. I och med det nya avtalet övergår ansvaret för den trafiken till Region Uppsalas kollektivtrafikförvaltning.

Avtalsperioden är 8 år med option på ytterligare 2 + 2 år. Det totala värdet av upphandlingen uppgår initialt till ca 1,04 miljarder kronor och omfattar drift av totalt 115 fordon.

Bergkvarabuss bedömeer att samtliga nu engagerade förare kommer att kunna erbjudas fortsatt anställning.

– Jag gläder mig och välkomnar uppdraget som passar väl in i vår verksamhet och innebär att vi ytterligare stärker vår position i regionen med utgångspunkt från redan etablerade verksamheter i bland annat Enköping och Stockholm, säger Göran Mellström, vd på Bergkvarabuss.

All trafik kommer att utföras med 100 % fossilfria drivmedel.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)