Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik sparkar entreprenör för bristande kvalitet

Sparkar entreprenör som inte klarar kvaliteten.

Bristande kvalitet gör att Västtrafik nu har beslutat att sparka trafikföretagen Kronan Grupp och Kronan Transport. Uppsägningen av trafikavtalen med Kronan gäller 11 av företagets 29 avtal. Kronan har haft uppdraget att köra delar av Västtrafiks serviceresor sedan den 17 juni, men redan nu har Västtrafik tröttnat på problemen med bland annat förseningar och uteblivna resor som har drabbat Västtrafiks kunder.

Västtrafik hävdar att kvalitetsbristerna har gjort att man fått in många klagomål och att Kronan inte har klarat av att åtgärda bristerna.

– Vi har sagt upp avtalen med Kronan eftersom resorna inte levt upp till de krav vi ställer på våra trafikföretag. Det handlar om omfattande kvalitetsbrister som inte åtgärdats trots upprepade påpekanden. Vi beklagar att vi inte har lyckats komma tillrätta med situationen, och då vår uppgift är att se till våra kunders bästa ser vi nu ingen annan lösning än att säga upp de berörda avtalen, säger Johan Wahn, Affärschef Anropsstyrd Trafik vid Västtrafik.

De uppsagda avtalen motsvarar drygt 60 fordon som framförallt utgår ifrån Stenungsund, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg, Göteborg samt Orust och Tjörn. Redan tidigare har Västtrafik sagt upp ett avtal med Kronan som rör 10 fordon som har kört sjukresor i Göteborg.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)