Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färdtjänstupphandling för halv miljard klar

Uppsala kommun har upphandlat färdtjänst med mera för närmare en halv miljard kronor.

Särskild kollektivtrafik, det vill säga färdtjänst, resor till daglig verksamhet och skolskjuts med taxi för nästan en halv miljard kronor har nu upphandlats av Uppsala kommun. I upphandlingen säger sig kommunen ha ställt höga krav på trygghet för resenärerna och på miljöanpassning. Nio företag får dela på uppdraget.

De företag som vunnit upphandlingen är AB Trendtaxi, Anders Sellén Bud&taxi AB, Gamla Uppsala Buss AB, Taxi E4 Uppsala plus AB, 5 Star Taxi ABT, Cabonline Region Öst AB, Taxi Stor & Liten Gävle AB, Uppsala Taxi 100 000 AB och K-holm Vård o Omsorg AB.

Avtalstiden sträcker sig från 12 januari 2019 till 11 januari 2021, med möjlighet till förlängning fram till januari 2023. Därefter måste en ny upphandling göras.

– Särskild kollektivtrafik är grundläggande för att alla ska kunna leva ett aktivt liv, och det är vår första prioritet att de som använder särskild kollektivtrafik och skolskjuts med taxi ska kunna lita på punktlighet och vara trygga under sin resa, säger Kristina Stavlind, enhetschef Trafikcentralen på Uppsala kommun.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)