Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fem tar över efter sparkat färdtjänstbolag

Har direktupphandlat ersättare för sparkad entreprenör.

Det blir fem företag som tar över Västtrafiks serviceresor i Trestads- och Stenungsundsområdet efter Kronan som tidigare sagts upp av västtrafik. De fem företagen är Majvillan Transport, Taxi Väst, Sandarna Transporter, Cabonline Region Väst och Taxi Göteborg. De nya bolagen börjar köra för Västtrafik den 28 oktober.

Det handlar främst om skolresor, sjukresor samt färdtjänst för kunder som inte har förutsättningar att resa med den allmänna kollektivtrafiken.

Västtrafik har gjort en direktupphandling för att ersätta de fordon som föll bort när elva av Kronan Grupp och Kronan Transports avtal sades upp på grund av kvalitetsbrister.

– Nu har vi säkerställt att vi har fordon på plats så att vi kan erbjuda trygga resor åt våra kunder, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig anropsstyrd trafik på Västtrafik.

Avtalen gäller fram till juni nästa år då en ny upphandling väntas vara klar.

Det var för någon vecka sedan som Västtrafik sa upp avtalen med Kronan på grund av omfattande kvalitetsbrister som inte åtgärdades trots påpekanden från Västtrafik. De uppsagda avtalen motsvarar drygt 60 fordon som framförallt utgår ifrån Stenungsund, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg, Göteborg samt Orust och Tjörn. Redan tidigare hade då Västtrafik sagt upp ett avtal med Kronan som rör 10 fordon som har kört sjukresor i Göteborg. Västtrafik utför enbart sjukresor i Göteborg, färdtjänstresorna utförs av Göteborg Stad.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)