Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för smart och trygg busskur

Världens smartaste och tryggaste busskur, enligt Teleste. Bild: Teleste.

Den 31 oktober lanserar Teleste Sweden AB det man hävdar är världens smartaste och tryggaste busskur: Connected Zone. Konceptet är en del av Telestes satsning på området Smart City och innefattar bland annat nästa generations busskur med inbyggd kameraövervakning, personlarm och digitala skärmar med smarta säkerhetsfunktioner. Själva väderskyddet levereras av svenska Team Tejbrant.

Bakgrunden är ökade krav på säkerhet och trygghet i publika miljöer. Många känner otrygghet på dåligt upplysta platser både i och utanför städerna samt ett behov att snabbt kunna larma om något händer.

Modern övervakningsteknik kan göra en stor skillnad.

Efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm gjorde sådan teknik att attentatsmannen Akilov kunde identifieras och gripas kort efter dådet.

– Vi är stolta över att kunna presentera en helhetslösning som sätter den personliga säkerheten i centrum. Med innovativa lösningar som bland annat gör det möjligt att snabbt kunna larma både i och utanför kuren om en situation skulle uppstå, är ett stort steg mot en ökad trygghet.

– Vi har även utrustat busskurerna med digitala skärmar så att våra säkerhetsoperatörer kan kommunicera med busskuren på ett unikt sätt. Connected Zone-systemet gör våra busskurer till de smartaste och tryggaste på marknaden idag, säger Stig Waldemarsson, skandinavisk chef för Connected Zone.

Teleste Sweden är ett dotterbolag till det finska IT-företaget Teleste.

Lanseringen sker vid ett evenemang i Stockholm den 31 oktober.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)