Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rivstart för Volvos nya turistbussar

Volvo har fått en stark säljstart för sin nya generation turistbussar. Just nu premiärvisas Volvo 9900 på den brittiska marknaden, på EuroBus Expo i Birmingham. Foto: Ulo Maasing.

Den nya generationen av turistbussarna 9900 och 9700 från Volvo har fått en stark säljstart i Europa rapporterar Volvo Bussar. Bussarna visades första gången i maj och har sedan säljstarten beställts i närmare 150 exemplar av kunder runt om i Europa. Just nu visas Volvo 9900 för första gången i Storbritannien, på EuroBus Expo som pågår i Birmingham.

– Vi är väldigt stolta över vårt nya flexibla och konkurrenskraftiga program av premiumprodukter, med säkerhet, komfort och miljöegenskaper i världsklass. Den starka försäljningsstarten är en bekräftelse på att kunderna verkligen uppskattar resultatet av våra ansträngningar, säger Niklas Orre, ansvarig för retailsegmentet på Volvo Bussar.

Den största enskilda ordern hittills omfattar 40 st bussar till Litauen. Beställningarna omfattar också bussar till operatörer i Norge (23 st), Österrike (11), Frankrike (20) och Sverige (12). Samtliga fordon kommer att levereras under 2019.

I det nya programmet ingår två modeller, lyxturistbussen Volvo 9900 och den lite enklare Volvo 9700, samt en rad olika utrustningspaket och tjänstepaket, som gör det möjligt att erbjuda kundanpassade lösningar efter behov och önskemål.

De nya Volvo-bussarna som nyligen premiärvisades för en bred publik under transportmässan IAA i Hannover har under hösten presenterats även på IBE i Rimini, Autocar Expo i Lyon och Persontrafik i Stockholm. Just nu visas de på EuroBus expo i Birmingham.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)