Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med Nobinas köp av De Blaa Omnibusser

En av De Blaa Omnibussers bussar på trafikhuvudmannen Movias linje 194. Foto: Sikandar Sahil.

Bussoperatören Nobina slutförde på fredagen förvärvet av danska DBO Busser Holding A/S ”De Blaa Omnibusser” som vi tidigare rapporterat om. Affären är en del av Nobinas strategi att växa i Norden. Genom förvärvet får Nobina tre nya trafikavtal med en årsomsättning på cirka 160 miljoner danska kronor.

Förvärvet omfattar en verksamhet om ca 65 bussar och 225 medarbetare inom den upphandlade linjetrafiken på norra Själland. Köpeskillingen uppgår till 210 miljoner danska kronor på kassa- och skuldfri basis.

De Blaa Omnibusser har de senaste fem åren visat en stabil omsättning och lönsamhet med en genomsnittlig EBT-marginal om ca 16 %. Under 2017 omsatte bolaget 158 MDKK. Förvärvet skapar enligt Nobina tillväxt och förväntas redan från övertagandet bidra positivt till koncernens resultat och marginal.

Nobinas verksamhet i Danmark är idag koncentrerad till Själland där förvärvet av De Blaa Omnibusser stärker Nobinas marknadsandel.De Blaa Omnibusser är ett privatägt kollektivtrafikföretag med en lönsam kontraktsportfölj som sträcker sig till som längst 2026.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)