Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny toppnotering för Umeås stadsbussar – resandet fördubblat på tio år

Resandet med stadsbussarna i Umeå fortsätter att öka kraftigt. Foto: Transdev.

Resandet med stadsbussarna i Umeå, den så kallade Ultratrafiken (Ultra = Umeå lokaltrafik), fortsätter att öka kraftigt. Under oktober i år gjordes över 900 000 resor med Ultratrafiken, som körs av Transdev. Det är första gången man passerar 900 000 resor under en oktobermånad och en ökning med tio procent jämfört med förra oktoberrekordet.

Hittills i år ligger resandeökningen på cirka åtta procent jämfört med fjolåret och sedan 2008 har resandet med stadsbussarna i Umeå fördubblats.

Under hela 2015 gjordes sju miljoner resor med Ultra. Efter bara tio månader in i 2018 har 500 000 fler resor gjorts med Ultratrafiken än under hela 2015.

– Det här är resultatet av en medveten satsning från vår sida. Vi är såklart jätteglada över att fler väljer att resa med Ultra och ta bussen, säger Fredrik Forsell, kollektivtrafikchef vid Umeå kommun.

Nästa år ska en storskalig satsning på fullelektriska ledbussar i Ultratrafiken bidra till att kapaciteten i trafiken ökar, samtidigt som buller och miljöpåverkan minskar avsevärt.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)