Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Privat busslinje när SL segar

Den gamla alkoholistanstalten från 2016 i Wenngarn är numera ett modernt hotell som öppnade i juni 2014.Foto: Wikimedia Commons/Bysmon.

En privat busslinje startar i månadsskiftet mellan Arlanda flygplats och Venngarn, några kilometer norr om Sigtuna. Initiativet kommer från Sisyfosgruppen som bland annat driver Hotell Anstalten vid Venngarn slott. Anledningen till att man startar en egen busslinje är att resorna med SL tar för lång tid, skriver Upsala Nya Tidning, UNT.

Till en början handlar det om ett treårigt projekt. Direktlinjen ska gå från Arlanda flygplats via Märsta station och Sigtuna och trafikeras morgnar och eftermiddagar. Operatör bli Westin Buss och från augusti nästa år ska trafiken enligt planerna köras med en elbuss. Till en början sker trafiken med en biodieselbuss.

– Det är ett privat initiativ från oss eftersom vi ser att det är det svårt med parkering både vid Märsta station, Sigtuna och vid Arlanda, säger Sisyfosgruppens ägare Olle Larsson till UNT.

– Mellan Sigtuna och Märsta tar det i dag närmare 25 minuter med SL-buss. Så snabbt kommer vår buss från Venngarn till Arlanda att ta sammanlagt, inräknat stoppen i Sigtuna och Märsta, säger Olle Larsson.

Han uppger för UNT att det till en början kommer att vara gratis att resa med busslinjen.

– Sedan är tanken att vi ska finansiera den här rutten med arbetsgivare, platsägare och verksamhetsägare. Det blir ett smidigt sätt för dem att få sina anställda till arbetet. Det kommer även att kunna gå att jobba på bussen med wifi.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)