Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får stororder på turistbussar

Den litauiska researrangören Ollex har redan 50 Volvobussar. Nu har man beställt ytterligare 40 för leverans nästa år.

Volvo Bussar har fått en order på 40 långfärdsbussar från Ollex som är en av de större researrangörerna i Litauen och de övriga baltisk staterna. Ordern omfattar 25 Volvo 9700 (12,4 och 14 meter långa) samt 15 Volvo 9900 (13 meter långa). De nya bussarna blir ett tillskott till den flotta av 50 Volvobussar som Ollex redan har. Bussarna ska levereras under 2019.

Volvos nya program av långfärdsbussar för Europa lanserades tidigare i år och omfattar två modeller. Det är den lyxiga Volvo 9900 och lite enklare Volvo 9700, samt en rad olika tjänster och servicepaket.

Nya Volvo 9900 bjuder på extra hög golvnivå och stora glasytor som ger en mycket god sikt både framåt och åt sidorna. Volvo 9700 finns med olika utrustningsalternativ för medellång linjetrafik alternativt som premiumbuss för turist och chartertrafik.

– Med de nya bussarna kan vi fortsätta erbjuda förstklassig service till våra passagerare och driva en lönsam verksamhet. Bussar med premiumkänsla, konkurrenskraftig livscykelkostnad och hög tillgänglighet är helt nödvändigt för vår affär och det är precis vad vi får från Volvo, säger Olegas Radionovas, ägare till Ollex.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)