Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss- och taxibolag kan förlora färdtjänst och sjukresor

Ska han få regionen som arbetsgivare? Foto: Alexander von Sydow.

Privata buss- och taxibolag i region Örebro län kan komma att stängas ute från att köra färdtjänst och sjukresor. Regionen överväger nu att ta över serviceresorna i egenregi, rapporterar Sveriges Radio P4 Örebro. Nu ska en utredning se på möjligheterna med att sluta upphandla serviceresorna, helt eller delvis. Tidigare har man beslutat att köra en stor del av busstrafiken i egen regi.

– Kunderna har inte varit särskilt nöjda med bemötande eller tidspassning, säger regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn(S) till SR Örebro.

– Får vi ett helhetsansvar får vi också möjligheter att utnyttja den nya, digitala tekniken fullt ut. Egen regi kan också ge oss bättre planeringsmöjligheter och att vi kan erbjuda en bättre produkt.

Senare i år kommer busstrafiken i Örebro och Odensbacken att tas över av Svealandstrafiken, det bussbolag som regionerna Västmanland och Örebro län äger. Då knuffas de privata bussföretagen ut från trafiken som istället ska köras i egen regi genom det regionägda bussbolaget.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)