Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Världsrekord i helelektriska dubbeldäckare

Världens största flotta av elektriska tvåvåningsbussar levereras nu av BYD till den kinesiska staden Xi´an. Foto: BYD.

Busstillverkaren BYD, som också har gjort en inbrytning på den svenska marknaden för elbussar, har nu levererat världens största flotta av fullelektriska dubbeldäckare. Det är den kinesiska staden Xi´an som har tagit emot 200 tvåvåningsbussar till stadstrafiken.

BYD presenterade modellen, BYD K8S, år 2016. Dubbeldäckarna finns redan i trafik i flera andra kinesiska städer. Bussarna till Xi´an ska sättas i trafik på sex linjer i staden som redan har 3 000 elbussar från BYD i trafik.

BYD har tillsammans med den brittiska busstillverkaren ADL också fått en order på 37 fullelektriska dubbeldäckare till London. Ytterligare 31 fullelektriska dubbeldäckare ska levereras till den brittiska huvudstaden av Optare. De 68 bussarna ska sättas i trafik i London i sommar.

Fullelektriska dubbeldäckare är på gång på flera andra håll. I Manchester, England, ska 105 dubbeldäckare från BYD/ADL sättas i trafik av Stagecoach under 2019 – 2020. I USA samarbetar ADL och den amerikanska elbusstillverkaren Proterra om lanseringen av helt elektriska tvåvåningsbussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)