Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lång väntan på laddning

I början av december startade den nya, eldrivna snabbusslinjen i Karlstad. Några veckor tidigare körde en lastbil sönder den ena av de två laddstationerna, på bilden till vänster. Foto: Ulo Maasing.

Bara några veckor innan den nya, elektriska snabbusslinjen i Karlstad skulle invigas i december förstördes den ena av linjens laddstationer av ett utländskt trailerekipage som sedan smet från platsen. Och att ersätta en förstörd laddstation tar tid, har Karlstadsbuss nu fått erfara. Först i månadsskiftet februari/mars väntas en ny laddstation levereras, rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

De eldrivna snabbussarna rullar dock vidare eftersom de kan laddas vid den andra laddstationen på samma plats, Rud i Karlstad.

Men Karlstadsbuss bygger nu om platsen där laddstationerna finns. Den lastbil som körde sönder laddstationen skulle inte ha kört in på platsen som var tydligt skyltad att infart endast var tillåten för bussar.

Det räckte inte. Nu ska bommar sättas upp och det har kommit upp fler skyltar. Ny belysning ska också monteras.

Möjligen något för andra städer och trafikföretag att tänka på nu när elektrifieringen av busstrafiken börjar skjuta fart.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)