Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Nobina Finland

Petri Auno, ny vd för Nobina Finland. Foto: Privat.

Till ny vd för Nobina Finland och medlem i Nobinas koncernledning har Petri Auno utsetts. Han är idag senior vice president i VR Group, alltså de finska statsjärnvägarna. Petri Auno tillträder senast den 18 juni 2019 och efterträder Tom Ward som gick i pension vid årsskiftet. Jan Bosaeus, vice koncernchef för Nobina AB, är tillförordnad vd för Nobina Finland till dess att Petri Auno tillträder.

Petri Auno har arbetat nästan 20 år inom det finska kollektivtrafik- och logistikbolaget VR Group, i olika chefsbefattningar. De senaste sex åren har han varit medlem i VR Groups ledningsgrupp, med ansvar lok, lokförare och den operationella tågtrafiken. VR Group är helägt av den finska staten och verksamma inom kollektivtrafik och logistik.

– Det är mycket glädjande att vi nu får Petri Auno som vd för Nobina Finland. Hans djupa förståelse för kollektivtrafiken och hans långa erfarenhet av ledarskap kommer att vara värdefullt för vårt finska bolag och för hela koncernen, säger Magnus Rosén, koncernchef och vd för Nobina.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)