Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny trafiksäkerhetsansvarig hos Sveriges Bussföretag

Erik Risberg blir ny ansvarig för trafiksäkerhet och yrkestrafikfrågor hos Sveriges Bussföretag.

Branschorganisationen Sveriges Bussföretag har rekryterat Erik Risberg till en tjänst som ansvarig för trafiksäkerhets- och yrkestrafikfrågor. Erik Risberg tillträder i vår och efterträder då Göran Forssén som planerar att gå i pension till sommaren. Erik Risberg kommer att vara anställd hos Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår. Förutom att arbeta för Sveriges Bussföretag kommer han också att arbeta för Transportföretagen och flera av förbunden i organisationen med liknande frågor.

Erik Risberg kommer närmast från en tjänst som verksamhetsledare för Älgskadefondsföreningen. Dessförinnan arbetade han som konsult, bland annat med uppdrag för Örebro-Värmlands bussbranschförening. Han har även arbetat för NTF, Sveriges Åkeriföretag och för Vägverket, nuvarande Trafikverket.

– Det ska bli väldigt roligt att återknyta kontakten med landets transportföretagare. Trafiksäkerhet är ett ämne som berör oss alla inom transportsektorn och det ska bli väldigt roligt att få använda mina samlade kunskaper i arbetet för medlemsföretagen, kommenterar Erik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)