Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvokoncernen investerar i trådlös laddning

Volvokoncernen investerar i ett amerikanskt företag som utvecklar och säljer system för trådlös, induktiv, laddning av elfordon. Bild: Momentum Dynamics.

Volvokoncernens dotterbolag Volvo Group Venture Capital AB investerar i ett amerikanskt företag som arbetar med trådlös laddning av elektrifierade fordon. Det är Momentum Dynamics i Philadelphia i USA som utvecklar och säljer system för induktiv laddning med hög effekt inom fordons- och transportindustrin. Lösningarna är särskilt lämpliga för kommersiella fordon som är elektriska, självkörande och uppkopplade.

Trådlös, induktiv, elektrisk laddning innebär att alla slags fordon automatiskt och utan övervakning kan anslutas till elnätet utan kablar eller kontakter. Det behövs ingen förare som kopplar in fordonet i en laddstation. Istället kan elektrisk tankning göras automatiskt och tvåvägsriktat, fortlöpande och vid lämpligt tillfälle. Det leder enligt Volvo till effektiv batterianvändning, längre räckvidd och ökad tillgänglighet.

– För Volvokoncernen innebär investeringen att vi stärker vår kompetens och kunskap kring laddningsteknik och elektrisk distribution inom ekosystemet för elektrifierade transporter och energiförsörjning. I en tid av stora och snabba förändringar ser vi partnerskap, samarbeten och investeringar som vägen framåt, säger eStefan Söderling, Investment Director på Volvo Group Venture Capital.

Momentum Dynamics genomför projekt i Europa och Nordamerika med såväl fordonsflottor som fordonstillverkare av bilar, bussar, lastbilar och tåg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)