Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos elbussar till KE´s i Kungsbacka

Volvos elbussar, nu på väg till Kungsbacka. Foto: Volvo Bussar.

Sommaren nästa år får Kungsbacka sina första elbussar. Volvo Bussar har nämligen fått en order på tre fullelektriska bussar och tre hybridbussar från KE´s Bussar i Kungsbacka. Företaget kör merparten av linjetrafiken i Kungsbacka kommun. Trafikstarten är planerad till juni 2020.

Bussarna kommer att laddas i KE´s Bussars depå med CCS-laddare på 150 kW.

Kungsbacka är den fjärde svenska staden som köper Volvos helt elektriska bussar, efter Göteborg, Malmö och Uddevalla. Volvos elhybridbussar går sedan sommaren 2018 i trafik i Värnamo och rullar även i Göteborg på linje 55.

– Vi är glada och stolta för förtroendet från KE’s Bussar. Ordern visar på styrkan i Volvo Bussars erbjudande – att kunna kombinera ren eldrift med hybriddrift för att passa olika linjer inom samma trafikåtagande , säger Daniel Treptow, säljare på Volvo Bussar.

Volvos eldrivna bussar har även sålts till städer i bland annat Danmark, England, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget tagit order på fler än 4200 elektrifierade Volvobussar globalt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)