Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arriva fördubblade inställda bussturer

Fördubbling genom förd, men inte den fördubbling som var önskad. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Arriva, som kör en omfattande trafik åt SL i norra Storstockholm fördubblade i fjol antalet inställda bussturer jämfört med året innan, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm. Hälften av de inställda turerna berodde på vagnfel.

I norrort, det vill säga Täby, Vaxholm och Åkersberga ställde Arriva in över 7 200 bussturer förra året, nästan dubbelt så många som året innan.

En orsak till de inställda turerna är enligt Arriva det avtal som företaget har när det gäller Roslagsbanan som också körs av Arriva. När trafik på Roslagsbanan ställs in ska ersättningstrafiken för denna prioriteras enligt Arrivas avtal med SL.

Men samtidigt har Arriva haft brist på verkstadspersonal. Hälften av de drygt 7 200 inställda bussturerna berodde på fordonsfel. Personalbrist och bristande framkomlighet ställde också till det. Siffrorna bör dock ställas i relation till att Arriva årligen kör 856 000 bussturer om året i norrort.

Tidigare i veckan meddelade Arriva att företagets divisionsdirektör Buss, Per-Eric Bjurenborg, lämnar företaget.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)