Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler UL-bussar trådlösa

Ytterligare 40 bussar i kollektivtrafiken i Uppland har fått wifi genom ett samarbete mellan UL, Nobina och Östhammars kommun. Foto: Ulo Maasing.

Nu har ytterligare 40 bussar UL-trafiken (alltså kollektivtrafiken i Uppland) utrustats med trådlöst internet, wifi.. Åtgärden ingår i den satsning som UL, bussoperatören Nobina och Östhammars kommun gör i stråket Öregrund – Östhammar – Uppsala. Det är också i det stråket som de 40 bussarna i första hand ska användas. Syftet är att underlätta för resenärer att använda restiden med buss till arbete eller förströelse.

Dessutom finns USB-uttag vid varje sittplats för laddning av mobil, läsplatta eller dator.

Andra bussar körs också i stråket. Det gör att de som reser på sträckan inte alltid kan vara garanterade att få åka med en buss med Wifi. Särskilda dekaler med Wifi- och laddningssymboler finns på de bussar som har utrustningen.

Satsningen på Wifi och möjlighet att ladda elektronisk utrustning ingår som en av flera åtgärder i ett projekt för att öka resandet i Östhammarsstråket. Projektet som drivs av UL tillsammans med Östhammars kommun och Nobina, har pågått i drygt två år och ska avslutas i oktober 2020.

Att installera utrustningen på de 40 bussarna har kostat 400 000 kronor. Internetabonnemanget kostar sedan 13 000 kronor i månaden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)