Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybricon: Stark optimism trots fortsatta förluster

Hybricons företgsledning är påfallande optimistisk trots fortsatta förluster för företaget. Foto: Ulo Maasing.

Elbusstillverkaren Hybricon redovisar ett resultat på – 12,6 miljoner kronor för 2018. Det är en påtaglig förbättring från 2017 då resultatet blev – 30,1 miljoner. Trots förlusten är vd:n Johan Suup påtagligt optimistisk i sin kommentar till Hybricons bokslutskommuniké som presenterades på måndagsmorgonen och skriver att ”vi är på väg att etablera oss på en växande och expansiv marknad”.

Rörelseintäkterna under fjolåret uppgick till 21,2 miljoner kronor mot 9,1 miljoner år 2017. Under det fjärde kvartalet 2018 förbättrades Hybricons resultat. Rörelseintäkterna uppgick till 9,6 miljoner kronor och resultatet blev positivt: enmiljon kronor.

I sin kommentar i bokslutskommunikén skriver Johan Suup att ”efter ett år som började mindre bra för Hybricon så var avslutningen av 2018 desto ljusare. Än mer glädjande är att det nya året började på bästa tänkbara sätt för bolaget. Det finns således all anledning att vara optimistisk inför 2019”.

Bland annat syftar Suup på att Hybricon i januari vann en order om sex tolvmeters elbussar till Skellefteå Buss med en option på ytterligare sex bussar. Upphandlingen har senare överklagats, men det hindrar inte Suup från att vara optimistisk:

– Oavsett om köpet blir av eller inte så är beställningen från Skellefteå ändå en tydlig signal om våra ultrasnabbladdade elbussars konkurrenskraft.

– Vi hyser inga tvivel om att vi kommer att klara såväl leverans som övriga åtaganden. För beställningen från Skellefteå var inte någon tillfällighet. Det är istället resultatet av det gångna årets gedigna och målmedvetna arbete. Vi har arbetat intensivt med att åtgärda de tekniska problem som vår förserie av elbussar har förknippats med, för att därefter helt fokusera på försäljning och marknadsetablering.

– Det var just de tekniska problemen, och de tvivel som dessa gav upphov till, som ledde till att vi noterade vissa bakslag under första halvan av 2018, bland annat att vi missade en order från Umeå Kommun,skriver Johan Suup.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)