Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Upphandlingsklart i Kalmar län

Kalmar Länstrafik har upphandlat färdtjänst, skolskjutsar med mera för 670 miljoner kronor.

Regionstyrelsen i Region Kalmar län har klubbat upphandlingen av serviceresor, närtrafik och skolskjutsar i regionen. Det nya avtalet gäller perioden 2020 – 2025 med trafikstart den 1 januari 2020. Värdet på upphandlingen är 670 miljoner kronor.

Upphandlingen omfattar 107 fordon. De trafikföretag som kommer att köra är Bergets taxi & transport AB, Bergkvarabuss AB, Flexbuss Sverige AB, Nettotaxi AB, Nilsbuss AB, Stegos Beg.Bildelar, Vikbolands Taxi 160000 AB och Vimmerby Taxi BC AB.

Ett av de huvudkrav som regionen ställd i upphandlingen var att länets kollektivtrafik ska vara helt fossilfri år 2020 samt att huvudalternativet för drivmedel ska vara biogas.

Innan trafikstart kommer det därför att byggas tankställen för biogas i Vimmerby, Hultsfreds, Högsby, Nybro och Emmaboda kommun. Senare kommer biogasmackar att byggas även i Torsås och Borgholm.

Men alla fordon blir inte biogasdrivna, utan KLT räknar med att 75 procent av de upphandlade fordonen kommer att drivas med biogas.

Vid upphandlingen krävde Region Kalmar län också att ll personal ska anställas under kollektivavtalsliknande former och att meddelarfrihet ska gälla för entreprenörens personal.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas inom tio dagar från onsdagens beslut.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)