Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo öppnar första centret för begagnade bussar i Norden

Den 8 mars öppnar Volvo Bussar i Arlandastad sitt första nordiska center för begagnade bussar. Foto: Ulo Maasing.

Om en dryg vecka öppnar Volvo Bussar sitt första nordiska center för begagnade bussar. Den 8 mars är det invigning för det nya centret som ligger i Arlandastad, norr om Stockholm och bekvämt tillgängligt från E4:an men också från Arlanda flygplats. ”Det ska vara något av ett smörgåsbord med fokus på turistbussar”, säger Torbjörn Skog, Volvo Bussars ansvarige för begagnade bussar. Centret ska betjäna hela den nordiska marknaden.

När vi i veckan besöker det nya begagnatcentret återstår fortfarande en hel del arbeten. Ett antal bussar finns på plats, men de väntar fortfarande på att få sin permanenta plats. En del skyltar har ännu inte kommit upp, men alla stora arbeten är klara inför invigningen.

Torbjörn Skog, till vänster, är Volvo Bussars ansvarige för begagnade bussar. Oskar skog arbetar på det nya centret i Arlandastad. Foto: Ulo Maasing.

– Vi räknar med att ha mellan tio och tjugo turistbussar inne samtidigt, säger Torbjörn Skog.

Det nya begagnatcentret ligger i direkt anslutning till Volvoåterförsäljaren Wist Last & Buss på Voltvägen i Arlandastad, men är samtidigt en självständig verksamhet. I anslutning till Wists anläggning har ett nytt skepp byggts som ska användas för att ta emot kunder och visa vilka bussar som ägs av Volvo Bussar.

Från det nya, ljusa skeppet ska också leveranserna ske. Vid vårt besök finns ett dussin bussar inne. Centret har kapacitet för upp till omkring 20 bussar samtidigt.

Torbjörn Skog räknar med att alltid ha mellan 10 och 20 begagnade turistbussar till salu på centret. foto: Ulo Maasing.

– Det är en klar fördel för oss att vara samlokaliserade med Wist och deras verkstad. Målet är att vi ska leverera nyckelfärdiga begagnade bussar. När kunden har hittat den buss han eller hon vill ha ska köpet kunna bli klart och kunden kunna köra bussen härifrån, utan att behöva bekymra sig för leveranstider, säger Torbjörn Skog.

– Alla begagnade Volvobussar som vi säljer och är yngre än fyra år har alkolås och brandsläckare i motorrum.

– Centret är tänkt för den nordiska marknaden, men givetvis är även kunder från andra länder välkomna även när det gäller inbyte, säger Torbjörn Skog.

Han är mycket nöjd med lokaliseringen.

– Jag tittade på många lägen som jag senare valde bort. Den här placeringen känns bra. Nära E4:an och Arlanda flygplats är vi lättillgängliga från hela Norden.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Volvos historia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)