Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussexplosionen: Gasbussars säkerhet i EU

Säkerheten kring gasbussar tas på onsdagen upp i EU av infrastrukturminister Tomas Eneroth(S). Foto: Ulo Maasing.

Säkerheten kring gasbussar tas idag upp av infrastrukturminister Tomas Eneroth(S) i EU- Det sker när han idag träffar EU:s transportkommissionär Violeta Bulc som i EU-kommissionen har ansvar fr frågor kring transporter och infrastruktur.

Bakgrunden är den explosion i en gasbuss som inträffade i Stockholm den 10 mars, när en biogasdriven buss kraschade vid infarten till Klaratunneln.

Efter den händelsen kallade regeringen in berörda aktörer för att få en lägesbild av säkerhetsarbetet kring gasbussar.

Även i övriga Europa används gasbussar och därför är det angeläget att ta ett större grepp om säkerhetsarbetet. Europa behöver gå före i omställningsarbetet och därför ta ett helhetsgrepp om säkerhetsfrågor som rör gasbussar, menar infrastrukturministern.

– Jag och kommissionär Bulc kommer idag att träffas för att bland annat prata om gasbussar. Omställning av transportsektorn är angeläget och gasbussar är en viktig del i att ställa om. Då behöver säkerhetsarbetet prioriteras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Bra, men glöm inte bort riskerna med el bussar/ el fordon med litium batterier. Finns risk för termisk rusning från batterierna vid olycka eller brand. Att frätande giftig gas läcker ut som är livsfarlig.
    Säkerhetsarbetet för elfordon måste förbättras samt riskerna belysas mer och prioriteras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)