Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina laddar med rosor inför måndag

På måndag är det Bussförarens dag. Nobina kommer då att dela ut tusentals rosor till sina förare. Foto: Gustav Gräll, Nobina.

På måndag, den 18 mars, är det Bussförarens dag. Landets största bussoperatör, Nobina, förbereder nu ett veritabelt blomsterhav som ska delas ut till företagets bussförare. På måndag kommer nämligen Nobinas gruppchefer att dela ut rosor till företagets förare runtom i Sverige. Rosutdelningen är en gest för att visa uppskattning för det viktiga arbete som förarna gör.

– Varje dag reser en miljon resenärer med någon av våra bussar. Detta hade inte varit möjligt utan de 6 000 bussförare som varje dag, året runt ser till att bussarna rullar fram till hållplatsen och vidare mot nästa mål. Arbetet som förarna utför är värt minst 6 000 tack, ett till varje förare, säger Henrik Dagnäs, vd för Nobina Sverige.

Det finns idag stora rekryteringsbehov inom bussbranschen, vilket Nobina anser gör det extra viktigt att lyfta yrket och dess betydelse för samhället.

– Enligt Transportföretagen kan upp till 7 300 bussförare behöva anställas i Sverige fram till 2020. Jag ser fram emot att välkomna alla nya kollegor, säger Henrik Dagnäs.

Kollektivtrafiken ger människor en frihet att välja vart de vill bo, jobba och leva. Kollektivtrafiken skapar också förutsättningar för att på ett hållbart och klimatsmart vis kunna uppfylla de behov som våra växande städer skapar, framhåller Nobina.

Bussförarens dag firas internationellt och uppmärksammades för första gången i Sverige 2014. Att den firas just den 18 mars beror på att man hyllar minnet av den första bussturen som ägde rum detta datum i Paris 1662.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)