Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik slutar med väktare på bussarna

Slutar med väktare som kontrollerar biljetter.

Dalatrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Region Dalarna, ska under våren sluta att anlita vaktbolaget Securitas på bussarna,m skriver Dalarnas Tidningar. ”Vi vill inte möta våra resenärer med folk i uniform som utfärdar kontrollavgifter”, säger Dalatrafiks förvaltningschef Bengt Benjaminsson till tidningen.

Dalatrafik har anlitat Securitas sedan 2013 för bland annat biljettkontroller och trygghetsskapande bevakning. När det nuvarande avtalet med säkerhetsföretaget löper ut under våren ska resenärsvärdar från bussoperatören Keolis ta över en del av de uppgifter som väktarna har idag.

Keolis kör stadsbussarna i Borlänge och Falun på uppdrag av Dalatrafik.

I Dalarnas Tidningar lyfter Bengt Benjaminsson fram två skäl till att Dalatrafik ska sluta anlita Securitas. Ett är att kontrollerna inte är ekonomiskt motiverade.

– Så mycket fuskas det inte. Dessutom är det inte alltid så jättelyckat att ha folk med uniformer på bussarna – det kan ibland skapa situationer som inte är förutsägbara.

Den nya lösningen ska provas i ett halvår.Om den inte skulle fungera är Dalatrafik berett att återgå till dagens ordning.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)