Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

(S) säger ja till studiemedel för busskort

Inrikesminister Mikael Damberg(S): ”En viktig reform med studiemedel till den som vill ta busskörkort”. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Den socialdemokratiska partikongressen vill att det ska bli möjligt att få studiemedel för den som vill ta körkort för buss eller lastbil. Från transportföretagen och Sveriges Bussföretag har man länge tryckt på för en sådan möjlighet, och nu öppnar inrikesminister Mikael Damberg(S) för det. Även SSU, det socialdemokratiska ungdomsförbundet, har tryckt på i frågan.

– Man ska kunna använda studiemedel för att också kunna ta yrkeskörkort, och inte bara för personbilskörkort, utan också andra typer av körkort som buss eller lastbil eller liknande, säger Mikael Damberg till Ekoredaktionen.

– Jag tror att det är en viktig reform. För de ungdomar som skaffar sej den typen av körkort är väldigt eftertraktade på arbetsmarknaden. Så det blir också ett sätt för unga människor att snabbt komma i jobb.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)