Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Identic tankar i Uppsala

Bussdepån i Fyrislund, Uppsala. Bild: White arkitekter.

Det blir Identic som ska leverera systemet för identifiering och tankning av bussar vid den stora bussdepån i Fyrislund, Uppsala, som byggas av Hent på uppdrag av Region Uppsala. Depån har hela 180 rampplatser och där ska både gas- och dieselbussar stationeras.

Identic och Hent har skrivit avtal att Identic ska leverera system för identifiering och tankning av bussar till den nya stadsbussdepån. Depån beräknas vara klar i slutet av det här året.

Den nya depån ligger i området Fyrislund sydöst om Uppsala och ska utrustas för både gas- och dieseldrivna bussar. Identic ska leverera och installera sina egna system för registrering och tankning av bränsle i tvätthallen samt automatisk identifiering av bussar på Identic kommer enligt företaget att bidra till en effektivisering av kontrollprocesserna inom depåområdet.

– Identic har haft ett nära samarbete med kollektivtrafiken i Uppsala under många år och vi ser fram emot att utöka detta samarbete vid den nya bussdepån. Projektet kommer att innehålla flera moduler från vårt intelligenta depåsystem. Dessa moduler kommer att se till att bussar tankas med Identics spillfria tankningssystem samt att bussidentifiering kommer att ske automatiskt med vårt identifieringssystem, säger Richard Holt, vd för Identic AB.

I Sverige är cirka 75% av alla bussar i lokaltrafik utrustade med Identics teknologi för spillfri tankning. Bolagets produkter och system finns installerade i ett flertal länder världen över i omkring 50 000 bussar och cirka 300 bussdepåer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)