Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tamsons ordförande för Svensk Kollektivtrafik

Kristoffer Tamsons(M) föreslås bli ny ordförande för Svensk Kollektivtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Kristoffer Tamsons(M), trafikregionråd i Region Stockholm, och ordförande för SL föreslås av en enig valberedning att bli ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik. Organisationen Sveriges regioner, kollektivtrafik-myndigheter och länstrafikbolag som erbjuder lokal och regional kollektivtrafik med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige.

– Det känns väldigt hedrande att bli nominerad till att leda branschorganisationen för Sveriges samlade kollektivtrafik. För mig som brinner för samhällsutveckling är det här ett av de finaste uppdrag man kan väljas till, säger Kristoffer Tamsons.

– Kollektivtrafiken står inför en spännande förändringsresa kommande år. En omfattande elektrifiering, digitalisering och automatisering står för dörren. Samtidigt finns utmaningar kopplat till både trygghet, tillgänglighet och hållbarhet där kollektivtrafiken har att spela en huvudroll.

– En växande kollektivtrafik kräver omtanke om både stad och land, där olika behov och möjligheter måste mötas. I det arbetet krävs att statliga lagar och regelverk är genomtänkta, liksom att prioriteringar i infrastrukturen blir de rätta. Jag vill verka för Svensk kollektivtrafik som en tydlig och konstruktiv röst i det arbetet.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Om den ansvarige för kollektivtrafiken i hela Regionen inte har körkort och har en kvarts promenad till jobbet är han ju inte jävig. Det är väl bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)