Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina får ny ekonomidirektör

Pernilla Walfridsson, ny ekonomidirektör hos Nobina. Foto: ByggMax.

Nordens största bussoperatör, Nobina AB, får ny ekonomidirektör (CFO). Det är Pernilla Walfridsson som tar över posten efter Per Skärgård som går i pension den 31 oktober efter 15 år som ekonomidirektör på Nobina. Pernilla Walfridsson ska också ingå i Nobinas koncernledning.

Hon börjar senast den 1 september och tillträder som ekonomidirektör den 1 oktober. Pernilla Walfridsson kommer att rapportera till vd och koncernchef Magnus Rosén. Hon är 46 år, har en MBA från Växjö Universitet och kommer senast från en roll som CFO för Byggmax Group AB.

– Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Pernilla Walfridsson som CFO för Nobina. Pernilla har en gedigen finansiell och industriell bakgrund och kommer att vara en nyckelspelare i den fortsatta utvecklingen av Nobina och den spännande kollektivtrafikmarknaden i Norden, säger Magnus Rosén, vd och koncernchef på Nobina.

I samband med att Pernilla Walfridsson tillträder sin tjänst går nuvarande CFO Per Skärgård i pension. Fram till att Pernilla tillträder kommer Per Skärgård att fortsätta som CFO.

– Per Skärgård har varit en stor tillgång och en viktig del av Nobinas börsintroduktion och utveckling till att bli marknadsledande på den nordiska kollektivtrafikmarknaden. Efter Pers 15 år som CFO vill jag nu tacka honom och önska honom varmt lycka till, säger Magnus Rosén.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)