Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny profil för Länstrafiken Örebro

Länstrafiken Örebro får ny logotype.

Länstrafiken i Örebro län får ett nytt grafiskt utseende med en ny logotyp. Den nya logotypen kommer att synas på bussarna när de gamla trafikavtalen upphör, och de nya bussarna fasas in, med start den 19 augusti. De nya bussarna, som kommer att vara vita med en blå våg, ägs av Svealandstrafiken AB som ägs gemensamt av Region Örebro län och Region Västmanland sedan 1 januari 2018.

Den nya logotypen består av en symbol och ordet Länstrafiken.

För den som undrar över valet av logotyp förklarar regionen: ”Cirkeln symboliserar rörelse och färgerna tydliggör kopplingen till modervarumärket Region Örebro län och även det gemensamt ägda bolaget Svealandstrafiken. Blått står för trygghet och grönt för energi, växtkraft och miljö.”

– Bytet av logotyp är en följd av Region Örebro läns och Länstrafikens ambition att erbjuda en kollektivtrafik i framkant, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län.

– Vi vill också understryka detta genom att låta Länstrafikens logotyp och utseende uppdateras. Med den nya logotypen visar Länstrafiken sig redo för framtiden och är samtidigt stolt över sin historia. Logotypen är tydlig och enkel och kommer att hålla över tid.

Det nya grafiska utseendet blir successivt synligt för resenärer under sensommaren i takt med att skyltar med mera byts ut på grund av till exempel ålder och slitage.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)