Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt däck för eldrivna stadsbussar

Continental har utvecklat ett nytt däck speciellt för eldrivna stadsbussar. Bild: Continental.

Däcktillverkaren Continental lanserar nu ett däck som är speciellt framtaget för tunga elbussar i stadstrafik.Tunga elbatterier och högt vridmoment gör att däck för elbussar behöver klara av en mycket hög vikt och stora påfrestningar. Det nya däcket har en kapacitet på åtta ton per axel, ett halvt ton mer än vad som är standard på motsvarande däckstorlek.

Det nya däcket, Conti Urban HA3 kommer i dimensionen 315/60 R22.5 154/148J (156/150F). Däcket är speciellt framtaget och anpassat för stadstrafik.

– Stadskörning innebär smala gator, trottoarkanter och korta sträckor med många stopp. Det kräver robusta däck med utmärkt grepp. Det vet vi sedan tidigare erfarenheter av att utveckla däck för bussar. Elbussar ställer ännu tuffare krav på däcket, med tanke på deras höga vikt och det höga vridmomentet, säger Karsten Wiebking, marknadschef på Continental i Sverige.

– Nya Conti Urban HA3 är speciellt framtaget för att möta dessa utmaningar och ger resenärer en lika säker som bekväm resa, och bussbolagen ett kostnadseffektivt däck med lång livslängd för sina elbussar.

Conti Urban HA3 kommer med 3PMSF (alptopp/snöflinga) vilket gör det extra passande för den svenska marknaden, liksom för många andra europeiska regioner.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)