Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte växer i Västmanland

På inköpsrond: Peter Viinapuu, vd för Cabonline Group.

Taxijätten Cabonline Group, där bland andra TaxiKurir, Sverigetaxi, Norgestaxi och Topcab ingår, växer vidare. På onsdagen blev det klart att Cabonline Group Holding köper Taxi Västerås med fem dotterbolag. Företagen har tillsammans 148 taxibilar. Cabonline har sedan tidigare verksamhet i de till Västmanland närliggande regionerna Uppsala, Södermanland och Örebro.

Av de 148 bilarna ägs 40 av Taxi Västerås och övriga 108 bilar av anslutna åkerier. Under 2018 omsatte Taxi Västerås cirka 150 miljoner kronor.

Taxi Västerås har en relativt stor andel publika kontrakt. Genom förvärvet kommer erbjudandet från Taxi Västerås att integreras i Cabonlines befintliga tjänsteutbud och successivt ändras till Cabonlines affärsmodell. Cabonline övertar verksamheten från den 1 maj 2019.

– Förvärvet av Taxi Västerås bidrar till Cabonlines mål att vara ett taxibolag i världsklass med ett heltäckande nordiskt erbjudande, säger Peter Viinapuu, koncernchef i Cabonline.

– Taxi Västerås har ett starkt fäste inom affärssegmentet i en region under stark tillväxt med många nya större företag därtill har man även en stark position inom offentligt upphandlade taxi-tjänster. Vi är väldigt glada att kunna välkomna Taxi Västerås som en del av Cabonline.

Cabonline har 2 700 anslutna åkerier och cirka 5 300 fordon i Sverige, Norge och Finland. Inom Cabonline finns varumärken som TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi och Sverigetaxi.

Gruppen omsätter cirka 6,2 miljarder kronor och utför omkring 45 000 resor per dygn.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)