Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tuffa tag mot fuskåkare i Luleå

Från och med måndag blir det tre gånger så dyrt att fuskåka med stadsbussarna i Luleå. Foto: Ulo Maasing.

Luleå Lokaltrafik, som kör stadsbussarna i Luleå, tar från och med måndag i med hårdhandskarna när det gäller fuskåkning. I ett slag tredubblas kontrollavgiften för den som inte har giltigt färdbevis, från 500 till 1500 kronor.

– Det är ett problem för oss att det finns passagerare som inte betalar för sina resor. Man kan likställa det med de som inte betalar parkeringsavgifter, utan tar smällen om de någon gång får en p-bot. Men nu blir det mycket dyrare att göra så inom LLT:s verksamhet, säger LLT:s vd Stefan von Below till SvT Nyheter Norrbotten.

Den 15 april lanserar LLT sin nya betalapp där en enkelbiljett kostar 28 kronor, jämfört med 35 kronor på bussen. Genom lanseringen och det lägre priset i appen hoppas LLT att fler ska köpa sin biljett innan resan istället för ombord på bussen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)