Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt oklart om Skellefteås elbussupphandling

Det är fortsatt oklart hur det ska gå för Hybricon i Skellefteå Buss´ upphandling av elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Turerna kring kommunala Skellefteå Buss upphandling av sex elbussar till Skellefteå fortsätter. Elbusstillverkaren Hybricon fick på fredagen nej från kammarrätten i Sundsvall på sin begäran på en överprövning av ett beslut i förvaltningsdomstolen. Denna hade beslutat att Skellefteå Buss AB:s upphandling av nya bussar inte får fullföljas utan att det görs en ny prövning av de inkomna anbuden. Först tilldelades Hybricon beställningen från Skellefteå Buss, men detta beslut överklagades då av Volvoåterförsäljaren Wist Last & Buss.

Hybricons företagsledning menar att kammarrättens beslut är positivt för Hybricon eftersom den ger ”en klar signal till Skellefteå Buss att de inte är tvungna att utesluta Hybricons anbud från en ny utvärdering. Det innebär att bolaget fortfarande kan få beställningen från Skellefteå Buss.”

Kammarrätten bygger sitt ställningstagande på att domstolen inte anser att förvaltningsrättens beslut går emot Hybricon. Eftersom domen i förvaltningsrätten inte innebär att Hybricon ska uteslutas från den vidare upphandlingen har Hybricon ingen rätt att överklaga domen.

Upphandlingen från Skellefteå Buss AB gäller sex tolvmeters elbussar med möjlighet att senare beställa ytterligare sex bussar.

Förutom Hybricon och Volvo Bussar/Wist Last och Buss kom anbud in även från spanska Irizar och finska Linkker.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)