Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kampanj: Ta bussen när jobbet flyttar

Länstrafiken i Örebro vill locka till bussen när jobbet flyttar. Foto: Alexander von Sydow.

Ta bussen när din arbetsplats flyttar och parkeringsmöjligheterna blir sämre. Det är temat i en ny kampanj från Länstrafiken i Örebro. Efter flera lyckade prova-på-kampanjer i kollektivtrafiken genomförs nu en prova-på-kampanj riktad till anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadskontor, som blir en av de första av flera inflyttande verksamheter i nybyggda Citypassagen i Örebro.

Omkring 350 anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadsavdelning flyttar nu från ett hus i utkanten av staden och med goda parkeringsmöjligheter till Citypassagen beläget ett stenkast från Örebro resecentrum och med närhet till kollektivtrafiken. Kampanjen ska ge dem som tidigare rest med bil till och från jobbet en chans att inse fördelarna med att resa kollektivt.

– Vi vet att många väljer att resa kollektivt om de får chansen att prova, och det här är ett strålande tillfälle att byta till ett klimatsmart resande. En verksamhetsflytt innebär oftast nya resmöjligheter och behov som gör att man ser över sina resvanor. I ett sådant läge vill vi underlätta för dem som vill testa att resa med tåg eller buss, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande.

Citypassagen är byggd utifrån ett hållbart perspektiv. På väggarna sitter solceller, regnvatten kommer att användas för att spola toaletter och fastigheten försörjs med grön el, förnyelsebar fjärrvärme och fjärrkyla. Nu hoppas Länstrafiken att de som jobbar i byggnaden vill leva i samma anda.

– Om försöket blir lyckat kommer vi titta närmare på hur vi kan gå vidare utanför projektet och utveckla denna typ av erbjudande och samarbeta med fler mäklare och hyresvärdar inom fastighetsbranschen säger Monica Stål, försäljningsstrateg på Länstrafiken.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)