Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kört för Bussgods i Norrbotten

Läggs ner. Foto: Ulo Maasing.

Bussgods i Norrbotten läggs ner efter att under en längre tid ha gått med förlust. I fjol blev förlusten 9,4 miljoner kronor trots åtgärdsprogram för att lyfta resultatet. ett fyrtiotal medarbetare drabbas av nedläggningsbeslutet.

– Bussgods i Norrbotten har gått med stora negativa resultat under många år. De åtgärdsprogram som vi har genomfört har inte gett de effekter som vi har behövt för att vänta till ett positivt resultat, säger Thomas Björk, tf vd på Länstrafiken i Norrbotten till Norrbottens Affärer.

Han uppger att man inte ser några möjligheter att utveckla Bussgods Norrbotten till en lönsam affär. Därför beslutade styrelsen på tisdagen att verksamheten ska avvecklas. Under återstoden av året ska bolaget drivas normal omfattning för att därefter i huvudsak avvecklas-

– Vi har verkligen gjort allt vi har kunnat för att utveckla verksamheten lönsamt. Problemet är att det har pågått under en så lång tid och det är en historisk belastning som innebär att vi belastar länets skattebetalare för varje år vi gör en förlust i bolaget, säger Thomas Björk.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)