Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Minskad förlust för Hybricon

Hybricons förluster minskar. Foto: Ulo Maasing.

Den svenska elbusstillverkaren Hybricon fortsätter att blöda, även om förlusterna har minskat. Det framgår av Hybricons delårsrapport som presenterades på måndagsmorgonen. Rapporten omfattar årets första kvartal.

Hybricons rörelseintäkter uppgick under perioden till 2,88 miljoner kronor mot 3,5 miljoner samma tid i fjol. Resultatet blev – 4,64 miljoner kronor, en minskning från fjolårets kvartalsresultat på 7,67 miljoner kronor.

Det framgår också av rapporten att den rättsliga striden om Skellefteå Buss upphandling av elbussar ännu inte är avgjord. Ursprungligen tilldelades Hybricon uppdraget, men Volvoleverantören Wist Last och Buss överklagade och fick senare beställningen. Hybricon har dock inte nöjt sig med detta utan har drivit frågan vidare rättsligt.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)