Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt resecentrum i Göteborg

På lördag inviger Västtrafik det nya resecentrumet i Angered i Göteborg. Bild: Västtrafik.

Resenärer med kollektivtrafiken i Göteborg får en rejäl förbättring när Västtrafik på lördag inviger ett nytt resecentrum i Angered, Göteborg. Det nya resecentrumet blir en knutpunkt där ett tiotal busslinjer och tre spårvagnslinjer strålar samman. Här görs totalt elva miljoner resor varje år.

– Angered är en stadsdel med mycket resande så det känns särskilt roligt att vi nu kan erbjuda våra kunder ett nytt och modernt resecentrum. Samtidigt bidrar det till samhällsutvecklingen i nordöstra Göteborg och ökar både tryggheten och servicen kring kollektivtrafiken där, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Resecentrumet är ritat av Wingårdhs Arkitekter. I resecentrumet finns en vänthall samt den första Västtrafikbutiken i Angered, där resenärer kan köpa biljetter och få service. Där finnas också en kiosk, kundtoalett samt pausutrymme för förarna.

Den konstnärliga gestaltningen i byggnaden har temat dans och är skapat av konstnären Caroline Bäckman.

Västfastigheter kommer att äga och förvalta resecentrumet.

– Det är en fantastiskt fin byggnad som vi nu inviger. Tillsammans med Västtrafik ska vi nu arbeta långsiktigt och hållbart för att Angered resecentrum ska vara en trygg knutpunkt och en stolthet för stadsdelen, säger Jonas Nordin, fastighetschef Infra på Västfastigheter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)