Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ofrivilliga miljöaktivister med klimatansvar

Ofrivilliga miljöaktivister i kollektivtrafiken. Bild: SL.

I en ny marknadskampanj som inleds den här veckan riktar SL i Storstockholm strålkastarljuset på alla dem som åker kollektivt utan att ägna en tanke åt det klimatansvar de tar, bara genom att ta bussen, tåget eller tunnelbanan. Miljö- och klimatansvar ligger på allas läppar, men inte alla tänker på hur de själva bidrar till en mer välmående värld.

– Alla våra 2 100 bussar kör på förnybara drivmedel och hela spårtrafiken drivs av ren el från förnybara källor. Det gör oss smått unika. Tack vare hårt arbete och mycket högt ställda miljömål har vi kommit långt. I dag driver vi utvecklingen och inspirerar andra att följa efter, säger Thomas Hansen, marknadschef på SL.

Fler ofrivilliga miljöaktivister. Bild: SL.

– När alla andra kommunicerar vad du ska ändra på vill vi i stället berätta vad du faktiskt gör rätt. Du som reser kollektivt bidrar direkt till en hållbar utveckling och en stad som andas lättare. Kampanjen är utformad med en blinkning till 70-talets miljörörelse och vi hoppas att den ska väcka lite nyfikenhet, säger Thomas Hansen.

Kampanjen syns i kollektivtrafiken i Storstockholm och på sociala medier från och med vecka 19.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)