Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

800 hybrider från MAN

Till de operatörer som har investerat i hybridbussar från MAN hör Keolis i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Sedan busstillverkaren MAN år 2010 levererade sin första hybridbus har MAN sålt omkring 800 MAN Lion´s City Hybrid stadsbussar, det vill säga ungefär lika många hybridbussar som Volvo nyligen rapporterade att man har sålt. Köparna finns i storstäder i tio europeiska länder, bland annat Keolis i Stockholm.

Den första hybridbussen från MAN levererades till lokaltrafiken i busstillverkarens hemstad, Münchener Verkehrsgesellschaft, i slutet av maj 2010.

I likhet med Volvo rapporterar MAN om en fortsatt stark försäljning av hybridbussar, trots att elektrifieringen av busstrafiken i Europas storstäder nu har skjutit fart. MAN har introducerat en lätthybrid, av MAN kallad EfficientHybrid, som började serietillverkas i maj och som har beställts av bussoperatörer i flera storstäder i Europa. Bland dessa finns Barcelona med 30 bussar, Linz i Österrike med 88 bussar och Ludwigsburg/Stuttgart med över 50 bussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)