Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en stor elbussorder för VDL

VDL levererar 55 elbussar för regionaltrafik till Arriva i Holland. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL levererar nu 55 elbussar för regionaltrafik i den holländska provinsen Limburg. Det är Arriva som är beställare och satsningen ingår i Limburgs arbete för att nå målet att all kollektivtrafik i provinsen ska vara elektrifierad 2026.

– Vi är stolta att som partner till Arriva ha utvecklat en buss som också kan köras elektriskt utanför städerna. De aktuella bussarna är den nyligen introducerade 11,5-metersversionen av Citea och med fler sittplatser. Varje buss kommer att årligen köra omkring 1000 mil, säger Ard Romes, vd för VDL Bus & Coach Nederländerna.

Arriva i Limburg är det första kollektivtrafikföretaget i Nederländerna som i större skala sätter in elbussar i regionaltrafik.

De aktuella bussarna kan ta cirka 65 passagerare och har 42 sittplatser, alla i färdriktningen. Batterikapaciteten är 180 kWh.

Med den aktuella leveransen kommer Arriva att ha 95 nollutsläppsbussar i trafik i provinsen Limburg. Det motsvarar nästan hälften av Arrivas bussar i Limburg.

Hittills har VDL levererat cirka 400 fullelektriska bussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)